Werkwijze


Kinegroep Bert Meers heeft geen magische handen, geen helende krachten of andere hocus pocustechnieken. We zijn er om samen met de patiënt een oplossing te zoeken voor functieherstel en pijnvermindering.

Kinegroep Bert Meers is er om de patiënt te adviseren, te scholen, te trainen, aan te moedigen en te motiveren om meer te bewegen. We zijn niet als kinesitherapeut afgestudeerd om een fangopakking op de patiënt te leggen of om één of ander elektrotoestel aan hun lichaam te koppelen. We zijn afgestudeerd om een gezonde en actieve levensstijl te promoten, alsook om mensen die met pijn of een letsel worstelen te helpen. We zijn kinesitherapeut geworden om mensen meer te doen bewegen, hun sterker en weerbaarder te maken!


Daarom zal onze werkwijze hoofdzakelijk bestaan uit actieve oefentherapie en manuele therapie (MT). MT is de laatste jaren goed erop vooruitgegaan met als beloning een erkenning als Bijzondere Beroepsbekwaamheid. Dit dankzij de vele research hieromtrent. Dit heeft tot een verschuiving geleid van een paternalistisch biomechanische zienswijze naar een biopsychosociale zienswijze waarbij de patiënt centraal staat.

MT is een specialisatie voor het behandelen van neuromuskuloskeletale aandoeningen op basis van klinisch redeneren, gebruik makend van een specifieke behandelaanpak inclusief manuele technieken en oefeningen. Dit omvat het kijken naar recente wetenschappelijke klinische bewijzen en het biopsychosociale kader van elke patiënt individueel.